Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

ΑΝΥΕΘΑ: "Η σημαία δεν είναι έπαθλο, είναι τιμή, το νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα σταδιοδρομίας των Στρατιωτικών θα έλθει στη Βουλή τον προσεχή Σεπτέμβριο"Μητρός τε και Πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς"

 
Σε ό,τι αφορά την πολιτική αντιπαράθεση για το Προεδρικό 
Ο ΑΝΥΕΘΑ,Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, στον ραδιοφωνικό σταθμό 104,9 FM, δήλωσε μεταξύ των άλλων και τα εξής:
Σε ό,τι αφορά την πολιτική αντιπαράθεση για το Προεδρικό Διάταγμα, που ορίζει ότι η επιλογή σημαιοφόρου στο δημοτικό θα γίνεται με κλήρωση και όχι βάσει της βαθμολογίας, ο ΑΝΥΕΘΑ παρατήρησε: «Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν δώσει τη ζωή τους για τη σημαία, χωρίς να έχουν καλούς βαθμούς στο σχολείο, αλλά δεν είναι εκεί το ζήτημα. Το σχολείο πρέπει να προάγει τη μόρφωση και τον συναγωνισμό, αυτό είναι το κεντρικό θέμα. Η σημαία δεν είναι έπαθλο, είναι τιμή. Με αυτήν την έννοια, να μη μπαίνουμε σε έναν ανταγωνισμό μεταξύ των μαθητών, όσον αφορά τη σημαία. Αυτό είναι το κεντρικό ζήτημα και δεν έχει να κάνει με την αριστεία, δεν έχει να κάνει αυτό με την προσπάθεια που κάνει ο μαθητής να μάθει γράμματα και σας το λέει αυτό ένας άνθρωπος που υπήρξε πολλές φορές σημαιοφόρος και στο δημοτικό και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο».
Ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε επίσης ότι, το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει θέματα σταδιοδρομίας των στρατιωτικών θα έλθει στη Βουλή τον προσεχή Σεπτέμβριο. «Βασικό μας ζήτημα δεν είναι να γεμίσουμε την επετηρίδα προς τα πάνω, αλλά να έχουμε τη δυνατότητα σαν υπουργείο Εθνικής Άμυνας και σαν χώρα να προσελκύουμε καινούριο κόσμο στις τάξεις του ελληνικού στρατού, στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων. Αυτό είναι ένα θέμα που συζητάμε και δημοσιονομικά», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι «βεβαίως θέλουμε πριν τα 58 να μη φεύγει κανένας».
Περιγράφοντας το σχέδιο για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, ο ΑΝΥΕΘΑ εξήγησε πως αυτό «περιλαμβάνει: 
πρώτον τον καθορισμό και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων με βάση την πιθανή απειλή, 
δεύτερον την άνοδο της διαθεσιμότητας των μονάδων των ενόπλων δυνάμεων, 
τρίτον τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων και 
τέταρτον και πέμπτον, που είναι και σοβαρότατα κατά τη γνώμη μου, το να δίνουμε τη δυνατότητα μεγαλύτερης εκπαίδευσης και μεγαλύτερης μόρφωσης στο σύνολο του δυναμικού των ενόπλων δυνάμεων και συγχρόνως να διαμορφώνουμε συνθήκες ζωής, που να τους κρατάνε απερίσπαστους στο κύριο έργο τους».
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και σε γειτονικές χώρες της Ελλάδας ο αν. Υπουργός σημείωσε: «Έχουμε κάθε λόγο να επαγρυπνούμε. Βεβαίως ο πρώτος ρόλος ανήκει στο να υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο και να κάνουμε τις διπλωματικές ενέργειες. Συγχρόνως θα πρέπει από την πλευρά της Άμυνας να είμαστε πάντοτε έτοιμοι και να διαμορφώνουμε πυρήνες σταθερότητας. 
Τα συμμαχικά τρίγωνα που διαμορφώνει η χώρα μας με το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Ιορδανία δεν έχουν μόνο τον στόχο της αμυντικής θωράκισης, αλλά έχουν και τον στόχο ότι μπορούμε στη Μεσόγειο όλοι μαζί να συναναπτυχθούμε σεβόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα ο ένας του άλλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου